Wist U dat de gemeente Alphen aan den Rijn inwoners met een laag inkomen een energietoeslag van € 800,00 gaat uitkeren?

Zij krijgen deze tegemoetkoming vanwege de stijgende energieprijzen. De gemeente Alphen aan den Rijn voert de uitbetaling van deze energietoeslag in twee fases uit.

Eerst betaalt de gemeente de energietoeslag aan inwoners die bij de gemeente bekend zijn omdat zij een bijstandsuitkering hebben ontvangen dan wel binnenkort ontvangen. Ook bewoners die gebruikmaken van de schuldhulpverlening hebben recht op de energietoeslag.

Inwoners die een inkomen genieten tot 120 % van de bijstandsnorm kunnen de energie-toeslag zelf aanvragen. Dit kan waarschijnlijk in de periode mei tot en met 31 december a.s. In deze categorie vallen onder meer AOW-gerechtigden. Een eventuele bijstandsuitkering vervalt immers wanneer iemand recht krijgt op AOW.
Het PCOB vraagt bij de gemeente na wat de bedragen zijn die bedoeld worden met 120 % van de bijstandsuitkering, zowel voor alleenstaanden als voor inwoners met een partner.

Om een indicatie te geven: wie recht heeft op de gemeentepolis bij Zorg en Zekerheid komt mogelijk ook in aanmerking voor de energietoeslag.

Dit interesseert U misschien ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *