Wist u dat er in oktober 2022 begonnen gaat worden met de renovatie van winkelcentrum De Ridderhof?

De renovatie is opgedeeld in twee deelprojecten. Het eerste deel start in oktober 2022 starten en het tweede deel in januari 2023. Tijdens de renovatie blijven het winkelcentrum en alle winkels open. Zie voor updates over de renovatie Winkelcentrum Ridderhof.

Winkelcentrum Ridderhof heeft in de afgelopen maand onderzoek gedaan naar de wensen en behoeften van het winkelend publiek in Alphen aan den Rijn. Bijvoorbeeld:

Parkeren blijft gratis

Het parkeren in de Ridderhof blijft gratis. De parkeergarage en de parkeerterreinen aan het Aidaplein en Carmenplein worden opnieuw ingericht én met elkaar verbonden. Er komen vanaf beide parkeerterreinen duidelijke entrees naar het winkelcentrum. De parkeergarage wordt ook opnieuw bestraat en opgeknapt.

Minder leegstand en meer diversiteit

Een veel gestelde vraag was welke winkels er zouden komen en hoe er gezorgd gaat worden voor minder leegstand en meer diversiteit. “Het deel van het centrum waar nu veel leegstand is (de westvleugel), zal grotendeels worden gesloopt en op deze plaats komt de nieuwe Albert Heijn Supermarkt. Naast de bestaande horeca komt er ook ruimte voor nieuwe horeca in het winkelcentrum. Voor de dan nog leegstaande ruimtes zijn eigenaren in gesprek met verschillende partijen. Natuurlijk kijken we altijd of deze partijen aansluiten op het winkelcentrum.” laat het winkelcentrum weten.

Duurzaam renoveren

De renovatie wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd, dit gebeurt op verschillende manieren. Ten eerste wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande constructie en bestaande bouwmaterialen. Er worden waar mogelijk extra zonnepanelen toegevoegd. Meerdere winkels gaan nu al van het gas af. En ten slotte wordt er geprobeerd om de buitengevels een groener karakter te geven.

Wel komt er een geheel nieuw (waterdicht) passagedak op het winkelcentrum, dit zal de huidige tentconstructie vervangen. Tevens komt er, om gladheid te voorkomen, een nieuwe (stoevere) vloer in het gehele winkelcentrum.

Toegankelijkheid

Om het winkelcentrum toegankelijk te maken voor mensen die slecht ter been zijn komt er een nieuwe personenlift en het aantal rolpaden wordt verdubbeld. Hiermee komt er een betere aansluiting tussen de begane grond en de winkelvloer.

9 april

De nabestaanden van de gebeurtenissen op 9 april blijven de huidige herdenkingsplaats nabij De Bron houden om te herdenken.

Dit interesseert U misschien ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *