Wist U dat een op de vier huishoudens met een middeninkomen niet weet of ze recht hebben op toeslagen?
De stijgende prijzen zorgen al een tijdje voor een toename in het aantal cliënten van budgetcoaches zorgen? Dit zegt Stephanie Hesterman, eigenaar van Budgetcoach.nl: “We zien niet alleen mensen met een minimuminkomen, ook huishoudens met middeninkomens hebben het lastiger met de stijgende prijzen.”

Maar welke tips krijgen deze mensen mee? Jezelf vergelijken met anderen is daar één van. “Veel mensen weten niet wat normale bedragen zijn voor boodschappen en verzekeringen. Je komt er dan misschien achter dat je veel meer uitgeeft aan boodschappen dan anderen. Zo weet je waar nog ruimte zit om te besparen.”

Op de website van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) kun je je huishoudfinanciën vergelijken met die van anderen in Nederland.

Heb je recht op toeslagen?

Ook weten velen niet dat ze recht hebben op toeslagen, waardoor ze geld mislopen“, vervolgt Hesterman. “Check dat ieder jaar opnieuw, want wellicht zijn er veranderingen geweest in je inkomsten waardoor je er opeens wel of niet recht op hebt. Het kan soms raadzaam zijn om toeslagen pas aan het eind van het jaar terug te vragen.”

Zo voorkom je dat je toch onterecht te veel huur- of zorgtoeslag hebt gekregen en na afloop een fiks bedrag moet terugbetalen.” En wat je niet hebt, kun je ook niet uitgeven.

Dit interesseert U misschien ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *