Er zijn veel vragen over medicijngebruik Daarom hebben de Commissie Zorg en Welzijn van het OSO (Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties) en het Wijkcentrum Swaenswijk het initiatief genomen om een themabijeenkomst te organiseren met het onderwerp: Wijs met medicijnen.

Maandag 22 oktober, aanvang 14.00 uur, zal apotheker Dorine Hazelzet, als deskundige het onderwerp Wijs met medicijnen, met ps voor oudere geneesmiddelgebruikers, nader uit de doeken doen in Wijkcentrum Swaenswijk, ingang Jongkindt Coninckstraat 2b.

Miljoenen Nederlanders gebruiken dagelijks medicijnen. Om snel beter te worden of om zo gezond mogelijk te blijven. Veel mensen zouden zonder medicatie niet goed kunnen functioneren. Het is belangrijk om de medicijnen op de juiste manier te gebruiken, zodat ze zo goed mogelijk werken en de kans op bijwerkingen zo klein mogelijk blij. Medicijngebruik is maatwerk. Uw apotheker zorgt voor dat maatwerk. De volgende onderwerpen zullen worden behandeld:

  • Ouderen reageren anders op medicijnen
  • Medicijngebruik is maatwerk
  • Wisselwerkingen en bijwerkingen
  • Juist medicijngebruik, zorg van uw apotheker
  • Merkloos medicijn: goed en goedkoper
  • Wat doet de apotheker?
  • In 10 stappen naar veilig medicijngebruik

De apothekersorganisatie KNMP bestaat dit jaar 175 jaar. Dat viert ze door een boekje uit te geven met de tel: Wijs met medicijnen. Iedere bezoeker krijgt na afloop dit boekje vol weetjes en praktische adviezen van de jarige apothekers cadeau. Natuurlijk kunt u ook allerlei vragen stellen over het gebruik van medicijnen. De samenwerking maakt het mogelijk dat er dit keer geen entree is en u ontvangt een kopje koffie / thee ook gratis. https://www.knmp.nl/

Van mevrouw  Dorine Hazelzet, apotheker, hebben wij de presentatie ‘Wijs met medicijnen’ mogen ontvangen om deze nog eens door te lezen.