Gemeente initiatief scootmobielpool
beleeft pilot tijdens Meet & Greet dag
in Driehoorne
Tijdens de Driehoorne Meet & Greet dag op 6 september zal wethouder Han de Jager het officiële startschot geven voor het gemeente initiatief poolen met scootmobielen.
.
De gemeente Alphen aan den Rijn heeft Driehoorne aangewezen voor de pilot ‘scootmobielpool’. Tijdens de Meet & Greet dag in Driehoorne op 6 september a.s., zal wethouder Han de Jager om 13:00 uur dit initiatief officieel van start laten gaan op een ludieke manier.
Er rijden in Alphen honderden scootmobielen die door de gemeente zijn verstrekt. Echter, sommige gebruikers berijden hun scootmobiel nauwelijks. Voor deze mensen bestaat er nu de scootmobielpool zodat er efficiënter, bewuster en meer duurzaam kan worden omgegaan met beschikbare middelen en gemeenschapsgelden.
“De scootmobielen uit de pool zijn voor vrijwel iedereen makkelijk te besturen. Toch is een rijtest een must. Kennismaken met de scootmobiel kan op de Driehoorne Meet & Greet dag. Tijdens deze open middag wordt er een speciaal rijvaardigheidsparcours uitgezet voor iedere (potentiële) scootmobielberijder die daar behoefte aan heeft,” aldus Sita Tjepkema directeur van Driehoorne.
Naast de start van deze pilot op de Meet & Greet dag kan zowel jong als oud meedoen of meekijken met sportieve en recreatieve activiteiten in en rondom Driehoorne. Zo is er een mini markt, worden demonstraties en sport clinics gegeven, is er kinderschmink en worden nagels gelakt. Entree is vrij en iedereen is welkom tussen 13:00 en 18:00 uur.