OSO LIJSTTREKKERSDEBAT
NIET MEER
IN AFGESLANKTE VORM
op maandagavond 21 februari

HOE SENIORVRIENDELIJK IS DE GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN?

Op woensdag 16 maart a.s., worden de gemeenteraadsverkiezingen 2022 gehouden. Om Alphenaren en specifiek Alphense senioren te helpen bij hun keuze organiseert het Overleg Samenwerkende Ouderorganisaties (OSO) op maandagavond 21 februari, 19.30 uur. Inloop 19.00 uur, in het zalencentrum de Bron een groot lijsttrekkersdebat.

Voor het bestuur van het OSO is het nadrukkelijk de bedoeling om er een actief en dynamisch debat van te maken. Daarvoor is als debatleider de Zwammerdamse organisatieadviseur Jaap Peters aangetrokken. Hij zal alle lijsttrekkers de ruimte geven de belangrijkste voornemens uit hun partijprogramma’s kenbaar te maken. Maar hij zal de lijstrekkers ook uitdagen om nadrukkelijk in te gaan op de voor senioren belangrijke thema’s als zorg, welzijn en wonen. Ook zal extra aandacht gevraagd worden voor de aandachtspunten van het OSO namelijk: duurzaamheid, inclusieve samenleving, digitalisering en eenzaamheid. Natuurlijk is de allerbelangrijkste vraag: Hoe seniorvriendelijk is de gemeente Alphen aan de Rijn? En hoe wordt dat zichtbaar in het toekomstige collegeprogramma.

Het programma start met een korte inleiding door de lijsttrekkers. Voor en na de pauze staan enkele debatten tussen twee en/of drie lijsttrekkers gepland. In het laatste halfuur wordt een tweetal kritische Alphenaren maar ook de zaal, gevraagd of de partijen voldoende inzicht hebben in de wensen en behoeften van Alphense senioren.

Maak dat mee! Vanaf 19.00 uur bent u welkom.

Op dit moment is nog onduidelijk welke gezondheidsmaatregelen exact van kracht zullen zijn. Het bestuur van het OSO zal via de verschillende media laten weten als het debat niet door mag gaan en/of er een alternatief mogelijk is.